ZABKÁSA
Zabkása – egy egyszerű gluténmentes, tejmentes, cukormentes és vegán reggeli
Hozzávalók (2 adaghoz)
♥ 1 nagyon érett/túlérett banán
♥ 2 dl zabpehely
♥ 3 dl víz
♥ 1 teáskanál fahéj
♥ gyümölcsök, csonthéjasok tetszés szerint
Elkészítés:
Ha variálni támad kedved, akkor a banán mellé reszelhetsz egy almát még főzés előtt, fahéj mellett/helyett lehet hozzá adni mézeskalács fűszerkeveréket, kakaót vagy vaníliát, a „megpakoláshoz” felhasználható gyümölcsök listája pedig végtelen: alma- vagy körtekockák, banánszeletek, áfonya, eper, málna, narancs, barack, cseresznye, meggy, mandarin, mazsola… Jól állnak neki a csonthéjasok is: durvára tört dió, mandula, mogyoró, kókusz, de szoktam bele szórni időnként chia magot vagy lenmagot is – számtalan finomság passzol hozzá és szuper indítása a napnak. ?
Az érett banán édességének köszönhetően szerintem nem is kell bele más édesítő, de ha valakinek nem elég édes, egy pici édesítőt vagy mézet is el tudok benne képzelni.
Több napig is eláll, akár be is dobozolható, így reggel munkába indulás előtt csak beteszed a táskádba és már nem is csábítanak a péksütik útközben, hiszen tudod, hogy te ma olyat fogsz reggelizni, ami nemcsak finom, de egészséges is. zabkása
Másik kedvenc reggelim az ÉDES KÖLESPALACSINTA, amelyet CUKORMENTES LEKVÁRral szoktam falatozni. ?
Ha szeretnéd lementeni a receptet a laptopodra, telefonodra vagy kinyomtatnád, akkor a Letöltöm gombra kattintva egyszerűen letöltheted az alábbi receptkártyámat.
Ha te is elkészítetted a zabkását és fotód is van róla, bátran oszd meg Facebookon a recept alatt hozzászólásként vagy Instagramon a #mentalgardenrecept hashtaggel.