FILMAJÁNLÓ – BÁTOR NŐK

mentalgarden_filmajanlo_1

Ezen a héten két bejegyzésben is olvashattál arról, milyen felszabadító érzés bátran vállalni önmagad mindenestül és elfogadni, hogy bizonyos tulajdonságaiddal, véleményeddel, viselkedéseddel néha kilógsz a sorból.

Ha lemaradtál ezekről, itt megtalálod őket: HETI INSPIRÁCIÓ – MÁJUS 11. és MERD MEGMUTATNI, MILYEN KÜLÖNLEGES VAGY!

Ehhez kapcsolódóan szeretnék két filmet ajánlani: mindkettő gyönyörű látványvilágú, romantikus hangulatú, igazi takaróba-burkolózva-illatos-forró-itallal-a-kézben nézhető hétvégi film.

KÖNYVESBOLT A TENGERPARTON

A film főszereplője, Florence (Emily Mortimer) az 50-es évek Angliájának egy tengerparti kisvárosában könyvesboltot nyit, de különcsége, eltökéltsége és bátrosága szúrja a helyi vezető középosztály tagjainak szemét, akik mindent megmozgatnak, hogy keresztbe tegyenek a kitartóan optimista nőnek.

Florence műveltsége, finomsága és jósága felkelti az évek óta elvonultan élő, előkelő Edmund Brundishban (Bill Nighy) szimpátiáját és szövetségesre lelnek egymásban a merevséggel és rosszindulattal szemben, miközben érzelmileg is egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Emily Mortimer és Bill Nighy játéka megható, ahogy a tengerparti jelenetek és a lassan csordogáló vidéki élet szépsége is.

Ha téged is vonzanak a könyvesboltok, a romantika és az érzelmes angol drámák, akkor szerintem imádni fogod ezt a filmet!

MONA LISA MOSOLYA

Gondoltátok volna, hogy ez a film már 17 éves? 

A történet szintén az 50-es években, az amerikai Wellesley College-ban játszódik – egyébként Hillary Clinton is itt tanult – ahova új tanár érkezik Katherine Ann Watson (Julia Roberts) személyében. Az tanárnő felbolygatja a decens lányiskola szabálykövető mindennapjait újszerű gondolkodásával, a hagyományos női szerepkör megkérdőjelezésével és szabadelvűségével. Arra buzdítja a lányokat, hogy merjék vállalni eredeti gondolataikat a sablonokkal szemben és válasszák azt az utat, amely a leginkább vonzza őket ahelyett, hogy a szülői-társadalmi mintamegoldásokat követnék.

A Mona Lisa mosolya hangulatában is csodaszép: a környezet és a belső terek, a nőies ruhák és az egész miliő beszippant és időről időre újranézésre csábít.

Neked van olyan kedvenc filmed, amely a női önazonosságról, önérvényesítésről szól?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük