MERD MEGMUTATNI, MILYEN KÜLÖNLEGES VAGY!

“Ami más vagy furcsa benned, az az igazi erősséged.”

A tegnapi inspiráció Meryl Streeptől származott – ha esetleg lemaradtál róla, itt olvashatod a bejegyzésemet: HETI INSPIRÁCIÓ – MÁJUS 11.

Ez a gondolat vezetett a mai bejegyzésemhez, amely arról szól, mennyi lehetőség áll előtted arra, hogy szabadon kibontakoztasd személyiséged sokszínűségét.

Ha egyszer olyan fantasztikus korban élhetsz, amelyben minden eddiginél több lehetőséged van önmagadat adni, miért érnéd be azzal, hogy egyen-korlátok közé szorítod saját önmagad, hogy beilleszkedj a sorba? Mutasd meg a különleges adottságaidat, hiszen ezektől vagy az, aki:

Lehetsz karakteres…

miért ne vállalhatnád fel büszkén, hogy teltek vagy éppen fiúsak az idomaid, hogy nagy az orrod vagy eláll a füled? Az, hogy valaki vonzó-e, nem a tökéletes idomokon vagy az egyórás sminkvideókon múlik: sokkal érdekesebb, ha valaki magabiztosan felvállalja önmagát a szabálytalanságaival együtt, mintha az aktuális divattrendeket hajszolva állandó szorongásban élne. Tapasztald ki, mi áll jól Neked, tanuld meg szeretni magad és mások is szeretni fognak.

Lehetsz eredeti…

ahogy a külsőd szabálytalanságai, úgy a személyiséged furcsaságai is azzá tesznek, aki vagy. Lehet, hogy nem mindig vagy nőies vagy éppen csábos, de ez borzasztóan unalmas is lenne: engedd meg magadnak, hogy önmagadat adhasd: légy bolondos, nyerítve röhögős, vagány, kalandor – vagy bármi, ami a belsődből fakad. Állandóan másnak látszani csak azért, hogy “beilleszkedj”, hihetetlenül fárasztó lehet – engedj utat a jellemednek! Hidd el, hogy az igazi éned a legszerethetőbb.

Lehetsz bátor…

állj ki magadért és másokért, ha úgy érzed, méltatlanság történik. Ha mindig csendben tűrsz és jókislányként vagy kényelemből fejet hajtva a biztonsági zónádban maradsz, az hosszútávon biztosan frusztrálttá tesz, hiszen a dolgok csak történni fognak veled, és nem te irányítod őket. Merj szót emelni egy jó ügy, magad vagy valaki más védelme érdekében, de ne feledd, a bátorság nem kell, hogy erőszakossággal párosuljon: úgy is elmondhatod szabadon a véleményed, hogy nem pocskondiázol senkit, nem csapkodsz vagy emeled fel a hangod, de rávilágítasz arra, hogyan lehetne igazságosabban megoldani egy helyzetet.

 

 

Lehetsz kedves…

ugye, milyen jól tud esni, ha valaki váratlanul valami figyelmességet tesz érted: a kedvességtől kisüt a nap, könnyebben viseljük a nehézségeket és mindkét fél boldogabb lesz: miért ne dicsérhetnéd meg a kolléganőd új ruháját, engedhetnél előre egy cipekedő embert az ajtóban (igen, akkor is, ha te lány vagy, ő pedig fiú) vagy ajánlanád fel a segítségedet a szomszédnak? Ezek semmibe sem kerülnek, de az ilyen sok kis apróságtól lesz szebb a világ.

Lehetsz nyitott…

ha nyitott elmével és szívvel jársz a világban, egy csomó olyan dolgot megismersz, amelyekről nem is gondoltad volna, hogy érdekelnek: a csajos filmek mellett miért ne nézhetnél néha ismeretterjesztő műsorokat vagy előadásokat, nyaralásokon a heverészés mellett ismerd meg az adott hely kultúráját, történelmét és elegyedj szóba néha olyan emberekkel is, akik nagyban különböznek tőled. Ha tágítod a látókörödet, attól az egész személyiséged gazdagabb és mások számára is érdekesebb lesz.

Lehetsz kreatív…

próbálj ki különböző kreatív időtöltéseket! Mindenki tehetséges valamilyen területen: táncban, zenében, kézművességben, írásban, fotózásban… adj esélyt magadnak, hogy megtaláld a hozzád illő hobbit, amiben szabadjára engedheted a fantáziádat és átszellemülten alkothatsz: nem kell, hogy másoknak tetszen vagy hogy nagyot alkoss: ha téged feltölt, akkor csináld, amikor csak szeretnéd!

Lehetsz eltökélt…

ha van egy (vagy több) célod, tarts ki mellette és ne törődj a külső vagy belső negatív hangokkal! Persze, hogy lesznek mélypontok, persze, hogy időnként megrendül a magabiztosságod, de ha valamit igazán szeretnél és hiszel a sikeredben, akkor sokszorosan meg fog térülni a befektetett energiád. Saját lakást szeretnél? Gyűjtögess szorgosan akkor is, ha csak kis lépésekben tudsz előrehaladni. Szeretnél megtanulni valamit? Ha csak kevés időd van, akkor is szánj rá minden nap akár csak néhány percet, amikor pedig teheted, egy kicsit többet: így következetesen haladsz majd a célod felé. Szeretnél kiolvasni 20 könyvet az idén? Szánj rá minden nap 20 percet és tartsd magad a tervhez! Az apró sikerek pedig további erőfeszítésekre sarkallnak majd és az eredményeid másokat is inspirálnak.

Természetesen nem arra szeretnélek biztatni, hogy ne légy a csinos, ápolt vagy igényes mostantól – mindössze arra, hogy felfedezd, milyen sokszínű a női lét és hangold a szépséget önmagadra ahelyett, hogy olyan akarj lenni, mint az éppen aktuális trend. Utóbbi mulandó, a felszabadult önazonosság viszont minden életkorban szép. 🙂

 Te mely belső tulajdonságodra vagy a legbüszkébb? Van olyan különös személyiségjegyed, amit kimondottan szeretsz magadban?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük