HALOGATÁS – TE IS CSINÁLOD?

A Halogató, az Élvhajhász Kismajom és a Pánikszörny

Ezen a hétvégén egy hihetetlenül vicces előadást ajánlok a figyelmedbe, amelynek témája a halogatás.

Ahogy a hétfői és keddi bejegyzésekben ( itt és itt ) írtam: szokásaid a sorsod építőkövei.

Te is szoktál tűnődni azon, miért olyan nehéz következetesen tartanod magad a jó szokásokhoz, vagy ahhoz, hogy időben elkezdj dolgozni a határidős munkáidon, a szakdolgozatodon, hogy elintézz egy kényelmetlen telefonhívást, hivatalos ügyet vagy hogy egyenletes ritmusban haladj a projektjeiddel?

És mi a helyzet azokkal a vágyaiddal, amelyeknek nincs határideje? Halogatod, hogy elkezdj figyelni az egészségedre, a pénzügyeidre, munkálkodni a jövőbeli terveid megvalósításán, kitalálni, hogyan váltsd valóra bakancslistás álmaidat és azt, hogy olyan életet élj, amilyet elképzelsz magadnak?

Miben áll a halogatás lélektana? Miért csak az utolsó előtti pillanatban látunk hozzá fejvesztve a feladatainkhoz ahelyett, hogy kiegyensúlyozott napi lépésekben haladnánk a céljaink felé?

Ezekre a kérdésekre válaszol szórakoztató formában Tim Urban, aki mulatságos karakterek megjelenítésével enged bepillantást a fejünkbe. HALOGATÁS

Tim Urban: Jelenetek egy halogató elméjéből

Az angol nyelvű előadást magyar felirattal is megnézheted, a videó elindítása után a magyar feliratot így tudod beállítani:

Tim Urban vicces, angol nyelvű pszicho-blogját pedig itt tudod olvasgatni: https://waitbutwhy.com/

És Te hogyan birkózol meg a fejedben randalírozó Élvhajhász Kismajommal és a halogatással? Van valami jól bevált tipped? 😉     halogatás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük