RÓLAM

Szia,

Szabó-Hrabovszki Szabina vagyok – egy hozzád hasonló fiatal nő, aki arra törekszik, hogy megtalálja a boldogságot a hétköznapokban.

Mindig is nagyon érdekelt a „jó élet” receptje, ezért folyton nyitott szemmel járok, hogy a magam tapasztalataiból és mások példáiból tanulva egyre jobbá tegyem az életem. Imádok olvasni, beszélgetni önazonosságról, önmegvalósításról, szemléletmódokról, amelyekkel támogatható a belső egyensúly, de ugyanígy tudok lelkesülni hétköznapi tervezési-szervezési megoldásokért, egyszerű és egészséges receptekért vagy olyan szokások kialakításáért, amelyektől jobban érzem magam.

A saját életemben tanult, tapasztalt és működő módszereket, ötleteket osztom meg blogomon: a Mental Gardenben.

Számomra a boldogság egy olyan fenntartható állapot, amikor nyugodt kiegyensúlyozottságban telnek a mindennapok, tudok figyelni a magam és mások igényeire, miközben kitartóan dolgozhatok azon, hogy elérjem az álmaimat.

Amikor álmokról írok, azt ne céltalan álmodozásként képzeld el, inkább vágyott életcélokként, amelyekhez hosszú távú tervek mentén, napi lépésekben közelítek.

Mik ezek? Nekem például ilyen az önmegvalósítás érzése, a tartalmas emberi kapcsolatok, az egészségem megtartása vagy az anyagi biztonság.

Ahhoz, hogy ezeket folyamatosan megőrizzem, olyan mindennapos szokásokat alakítottam ki, amelyek célravezetők és egyszerűen követhetők, így nem esik nehezemre, hogy évek vagy akár évtizedek során is kitartsak mellettük. Ilyen például, hogy már közel húsz éve az otthoni torna híve vagyok, évek óta friss, tiszta táplálkozást folytatok vagy hogy mióta az eszemet tudom, minden nap szánok időt az olvasásra, önfejlesztésre.

Ha nagy, drasztikus „kampányok” formájában törekednék a céljaim felé, előbb-utóbb kiégnék, de apró lépésekben következetes tudok maradni és úgy érzem, bármeddig szívesen folytatom ezeket, hiszen feltöltenek.

Nálam az működik, hogy nem áldozom fel a jelent és a jövőt egymásért:

ha csak az elérendő céljaim lebegnének a szemem előtt úgy, hogy a mostani életemet feláldozom, elveszteném az balanszt, hamar kiégnék és nem tudnék hosszan kitartani, mert nem lenne energiám figyelni mindarra, ami fontos nekem.

Ha viszont csak a mának élnék, nem törődve a holnappal, azzal is gyorsan kicsúszna a talaj a lábam alól; úgy érezném, nincs hova tartanom és motiválatlanul telnének a napjaim.

A blogommal ahhoz szeretnék ötleteket nyújtani, hogyan tudod te is fenntartani ezt az érzékeny egyensúlyt. Ehhez tudatosságra és önismeretre van szükség, szem előtt tartani, Neked mi a fontos, mik az igényeid és ennek fényében hozni kis és nagy döntéseket.

Ebben igyekszem segítséget, bátorítást, motivációt nyújtani.

Ha téged is érdekelnek ezek a témák, nézz körül, remélem, találsz olyan bejegyzést, amelyből inspirációt nyersz.