HETI INSPIRÁCIÓ – MÁJUS 18.

Szép hétfőt! 🌞

Téged milyen gyakran hátráltat a vágyaid megvalósításában, a szabad alkotásban és új dolgok kipróbálásában az attól való félelem, hogy kudarcot vallasz vagy mások esetleg kritizálni fognak?

Annyira igyekszünk palástolni esendőségünket és olyan sokat adunk mások véleményére, hogy akár a leghőbb vágyainkat is háttérbe szorítjuk csak azért, mert kezdők vagyunk az adott területen, esetleg furcsának fognak bennünket titulálni, gyerekesnek tartanak vagy gúnyos megjegyzéseket kell elszenvednünk.

Amikor új dologba fogunk, kockázatot vállalunk és sérülékenyek leszünk. 

A csalódástól és az elutasítástól való félelem a kreatív alkotómunka és a szabad megnyilvánulás legfőbb ellenségei. De elárulok egy titkot: mindenki fél. 

Ezt a félelmet talán nem is lehet, talán nem is kell legyőzni – inkább meg kell tanulnunk elfogadni a jelenlétét, kordában tartani és ezzel együtt belevágni bármibe, amit már régóta dédelgetünk. Ezt nevezik bátorságnak. 😉

Mindannyiunknak csak egy élete van és olyan kár lenne ezt egy csigaházba húzódva leélni ahelyett, hogy minden ember szabadon kibontakoztatná a kreativitását. Akkor is, ha nem fog mindenkinek tetszeni. Akkor is, ha kiderül menet közben, hogy mégsem ez a te utad. Majd akkor találsz másikat.

Fogadd el a félelem jelenlétét, adj magadnak egy esélyt és vállald fel bátran, amire vágysz!

Táncolj, rajzolj, fess, írj, énekelj, szavalj, hímezz, fotózz, vagy csinálj bármit, amiben érzed, hogy szabadon alkothatsz! Nem kell profinak lenned, tedd az alkotás öröméért! 

Ha te is szereted az inspiráló idézeteket, a múlt hetit itt találod: HETI INSPIRÁCIÓ – MÁJUS 11.

Neked van olyan szenvedélyed, amelyben kibontakoztatod az alkotókészségedet? Írd meg nyugodtan hozzászólásban!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük