HETI INSPIRÁCIÓ – JÚNIUS 1.

Neked milyen a pénzhez való viszonyod? Magabiztos tudatossággal kezeled vagy gyakran úgy érzed, egyszerűen csak kifolyik a kezeid közül és nem is tudod, pontosan hova? pénz

A pénz önmagában nem boldogít, de nélküle nincs boldogság:

ha nem kell minden hónapban a számlák kifizetésétől vagy váratlan kiadásoktól tartanod, mert anyagi biztonságban élsz, emellett pénzügyileg is lehetőséget tudsz teremteni magadnak arra, hogy megvalósítsd a vágyaidat és jövőbeli terveidet, azzal közelebb kerülsz a boldogsághoz.

A pénzügyi tudatosságból rengeteg előnyöd származhat: ha nem az anyagi helyzeteden kell aggódnod, több figyelem jut minden más területre, így kiegyensúlyozottabb és felszabadultabb életet élhetsz.

♥ Kezdetnek már az is sokat segít, ha nyomon követed a költségeidet: ha tudatában vagy annak, mire költöd a fizetésed, könnyen átlátod, melyek azok a területek, amelyeken nem is esne nehezedre visszafogni a kiadásaidat.

♥ Érdemes megfogalmaznod a pénzügyi céljaidat is. Ha tudod, hogy utazásra, autóra vagy lakásra gyűjtesz, ezt szem előtt tartva nem is tűnik olyan nagy áldozatnak lemondani egy-egy új ruhadarabról, éttermi vacsoráról vagy technikai kütyüről, hiszen az így megtakarított pénz egy fontosabb célt szolgál.

A holnapi bejegyzésem is erről a témáról szól majd.

Te tudatos vagy a pénzügyeidben? Mi az, amin spórolni szoktál?

A múlt heti inspirációs bejegyzésemet itt olvashatod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük