ÉDES KÖLESPALACSINTA RECEPT

Cukormentes, gluténmentes, tejmentes palacsintarecept

Nem ismerek olyan embert, aki ne imádná a palacsintát, én magam is bármennyit meg tudnék enni belőle!  Szerencsére akkor sem kell lemondanod róla, ha allergiás vagy valamely összetevőjére vagy egyszerűen csak kerülnéd a hagyományos verzió hozzávalóit.

Az alábbi mini-kölespalacsintát pár évvel ezelőtt fejlesztettem ki és azóta hetente többször elkészítem reggelire vagy csak nassolás gyanánt. Másokat is megvendégeltem már vele és mindenkinek ízlett, sőt, azóta sokan át is vették ezt a receptet, remélem, neked is beválik majd. 🙂

Hozzávalók (1 adaghoz = 5 kis palacsintához)

1 érett banán
1 tojás
3 csapott evőkanál kölesliszt (használhatsz helyette zabpelyhet, hajdinalisztet vagy bármilyen más lisztet is)
1 csipet fahéj
pár csepp zsiradék a sütéshez

Elkészítés (5 perc)

  1. Kenj ki pár csepp zsiradékkal egy tapadásmentes serpenyőt és tedd fel melegedni közepes lángon – mire a 4. lépéshez érsz, pont felmelegszik.
  2. A banánt törd össze egy villával vagy krumplinyomóval egy tálban.
  3. Add hozzá az egész tojást, a köleslisztet és a fahéjat, majd az egészet keverd össze.
  4. Ebből a keverékből evőkanállal tegyél öt kis kupacot a felhevült serpenyőbe és nyomd meg kicsit a tetejüket, hogy korongokat formázzanak.
  5. Másfél percig süsd őket az egyik oldalon, majd fordítsd meg és adj másfél percet a másik oldalnak is.
  6. A banán miatt önmagában is elég édes, de tehetsz rá gyümölcsöket, lekvárt, mézet. – Jó étvágyat! 🙂

Ha elkészítetted és készítesz róla fotót, bátran oszd meg Facebookon a recept alatt hozzászólásként vagy Instán a #mentalgarden hashtaggel.

Ha szeretnéd lementeni a receptet a laptopodra, telefonodra vagy kinyomtatnád, akkor a Letöltöm gombra kattintva egyszerűen letöltheted az alábbi receptkártyámat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük