A blogról

 

Kamaszkorom óta foglalkoztatnak olyan kérdések mint: miért boldogabbak egyesek – akár szerényebb körülmények között is -, míg mások folyamatosan elégedetlenek a sorsukkal? Miért érzi az egyik ember teljesebbnek az életét a másikénál? Miért van az, hogy valaki a legártatlanabb megjegyzésről is rögtön kikészül, míg másoknak szinte megingathatatlan a nyugalma?

Hiszem, hogy a boldogság nem a külső körülményeken múlik, hanem azon, hogyan tekintünk a velünk történtekre: ha a belső világunkban egyensúlyt tudunk tartani, akkor a külvilág kihívásait, nehézségeit is könnyebben tudjuk venni, bármi is történjék.

Az, hogy kit pontosan mi tesz kiegyensúlyozottá, teljesen egyéni, de úgy gondolom, nagyon sok hasonlóság van köztünk: mindenki szeretné jól érezni magát a bőrében, szeretne tartalmas emberi kapcsolatokkal bírni és megvalósítani a jövőbeni terveit.

A Mental Garden blog arról szól, hogyan tehetjük jobbá az életünket. Azt gondolom, ehhez az kell, hogy megtaláljuk az örömöt a hétköznapokban, tudjunk nyugodtan, harmóniában élni, miközben vannak terveink a jövőre nézve, amelyekhez minden nap közelebb kerülünk.

Abban hiszek, hogy következetes és optimista kitartással, egyszerű, napi, apró lépésekkel bármi elérhető hosszú távon úgy, hogy „útközben” is jól érezzük magunkat.

Nagyon szeretem az olyan okos praktikákat, hétköznapi rituálékat, amelyek egyszerre nyújtanak örömöt ma és mutatnak egy boldog jövőbe. Például ha meg tudod tenni, hogy biciklire váltod az autót vagy a tömegközlekedést, egyszerre élvezheted a mozgás örömét a napsütésben, véded a környezetet, ugyanakkor következetesen félrerakva a megspórolt bérlet árát vagy benzinpénzt, megengedhetsz magadnak egy régóta tervezett külföldi városlátogatást, hegyvidéki kirándulást vagy balatonparti hosszúhétvégét. Vagy például ha magadra főzöl friss alapanyagokból, egyrészt tartalmasabb ételeket fogyaszthatsz kevesebb pénzért, másrészt hosszú távon elsajátítasz egy új készséget és egészségesebb lesz az életviteled.

 A Mental Garden (szellemi kert) kifejezés arra utal, hogy tudatossággal, következetességgel és reményteljes hozzáállással rengeteget tehetsz önmagadért: ha világosan látod, milyen életre vágysz és minden nap időt, energiát fektetsz abba, hogy ezt kialakítsd, akkor

 - ahogyan egy kertben az elültetett kis magok és napi szinten gondozott növények fejlődnek -

apró lépésenként te is meg tudod valósítani azt, amiről korábban csak álmodoztál.

Én magam is ennek szellemében élek és a blogomon ehhez szeretnék motiváló gondolatokat és gyakorlati ötleteket adni. A következő hónapokban olyan témákat fogok érinteni mint

  • Mitől lehet gazdagabb az életed már holnaptól?
  • Hogyan alakítsd ki az életmódodat úgy, hogy minden nappal közelebb kerülj az álmaidhoz?
  • Hogyan építheted be a testmozgást az életedbe akkor is, ha nincs sok szabadidőd?
  • Mivel teheted kellemesebbé és emlékezetesebbé az utazásaidat?
  • Hogyan válhatsz környezettudatosabbá azáltal, hogy egy kicsit változtatsz a vásárlási szokásaidon?
  • Hogyan teremthetsz szép otthont kevés pénzből?

Emellett megosztok ajánlókat, szezonális recepteket és mindent, amit mások számára is hasznosnak, érdekesnek, inspirálónak találok.

A blogon szereplő bejegyzéseket a saját tapasztalataim alapján írtam, ezek a dolgok az én életemben tényleg működnek, igaznak hiszem őket és bízom benne, hogy találsz köztük olyat, amely a segítségedre lesz. A boldogság receptje minden ember számára más és más, így valószínűleg lesz olyan, ami nálad is szuperül működik és olyan is, ami nem érint meg.

Köszönöm, hogy itt vagy és bizalmat szavaztál a blogomnak; azon vagyok, hogy minden héten értékes tartalommal örvendeztesselek meg. 🙂 Ha bármilyen kérdés merül fel benned, esetleg építő kritikával, gondolattal illetnél, ne fogd vissza magad, én is szívesen tanulok tőled, írj nyugodtan emailt a mentalgardenpost@gmail.com címre vagy hozzászólást bármely médiacsatornán, örömmel reagálok.

Ha pedig szeretnél időről időre Mental Garden hírlevelet kapni tele további inspirációval, életmódtippekkel és letölthető anyagokkal, akkor az alábbi szekcióban egyszerűen feliratkozhatsz.

Tarts velem, jó olvasgatást és boldog, kiegyensúlyozott mindennapokat kívánok Neked!